Crank tafels en de Industriële revolutie

Het design van de Crank tafels is geinspireerd door de werktafels uit de industriële revolutie. De moderne Crank is net zo functioneel, maar dit keer vanuit de comfort van je eigen huis. In het begin van de vorige eeuw hadden fabrieksarbeiders tafels en bureaus nodig die tegen een stootje konden en aan hun taak konden worden aangepast. Met een gietijzeren onderstel dat het tafelblad op verschillende hoogtes kan draaien, konden de werknemers ofwel gaan zitten voor lange taken of gaan staan voor snelle repeterende taken.

Crank it up na het diner!

En net als die fabriekstafel kan deze tafel variëren in gebruik als eettafel in de keuken of als bureau om aan te werken. En als u ‘s avonds gasten wilt ontvangen om te borrelen, kan deze tafel tot barhoogte worden opgedraaid.

The real deal steel

De robuuste ijzeren onderdelen en draaiwielen geven letterlijk gewicht aan die mooie industriële uitstraling in je huis. De industriële Crank tafels kunnen worden ingezet als eettafel, vergadertafel, leestafel, bureau of bartafel etc. In je kantoor kunnen ze dienen als geweldig middelpunt in een ruimte, ontvangsttafel of bijvoorbeeld showtafel voor je producten. Maar waar deze tafels ook staan, ze zullen de geschiedenis van de industriële revolutie met zich meedragen. Het belangrijkste kenmerk van een Crank tafel is natuurlijk het opdraaiwiel. De algemene opdraai functionaliteit van de tafel wordt aangedreven door het wiel, net als de machines van vroeger.

Wij gebruiken enkel teruggewonnen ijzer voor alle Crank onderstellen. Het gebruik van ijzer zorgt niet allen voor de industriële look, maar zorgt er ook voor dat het onderstel bere stevig is. De tandwielen zijn super duurzaam en de industriële tafel is volledig krasbestendig.

Een Crank tafel, gemaakt van een gietijzeren onderstel en een massief houten, metalen of glazen blad… daar heb je Spieren met een hoodletter S voor nodig om hem te verplaatsen (behalve natuurlijk om hem tot barhoogte op te draaien, dit kunt je bijna met één vinger doen…. :-))

Laat me de Cranks zien! En als je eerst stylingadvies fijn vindt om jouw industriële Crank tafel op maat samen te stellen in jouw favoriete kleur, topping of afmeting; dan kan Stylingbaas je zeker verder helpen.